Marijke

Over Marijke

De roos; de hartvormige blaadjes staan voor liefde en vertrouwen.

Op een bepaald moment had ik het gevoel dat alles wat ik geleerd heb bij elkaar kwam: dat ik mijn opgedane ervaringen en eigen kwaliteiten, plus mijn oprechte interesse in mensen, goed zou kunnen inzetten rondom het afscheid nemen van het leven. Mensen begeleiden, organiseren van activiteiten, creatief bezig zijn, accuraat handelen en gevoel voor kunst/muziek ontwikkelen zijn hier voorbeelden van. Daarom heb ik besloten om mijn eigen bedrijf voor uitvaartverzorging op te zetten.

In het logo van Marijke Pauwels uitvaartverzorging is een roos verwerkt en dat heeft een reden. Bij het opstarten van mijn bedrijf heb ik mij afgevraagd vanuit welke gedachte/gevoel ik wil werken en wat ik belangrijk vind. Ik wil in verbinding staan met liefde. Liefde voor het leven en alles wat daarbij hoort – en daarmee ook de dood.

De bronnen waar ik onder andere uit put:

De natuur geeft mij kracht en inspireert mij. Ze inspireert mij om iedere keer weer in een andere fase van het leven dingen te beleven en te kijken wat ik daarvan kan leren. Ook geeft de natuur mij verwondering en hernieuwd vertrouwen, waardoor er na zware verliezen opnieuw momenten van troost en plezier kunnen zijn.

Muziek kan mensen – waaronder mijzelf – enorm raken. Vaak worden in muziek emoties vertaald die niet (alleen) in woorden uitgedrukt kunnen worden. Mijn liefde voor muziek is ontstaan op jonge leeftijd; ik heb er intens van mogen genieten toen ik 10 jaar lang in een platenzaak werkte. Het bijzondere is dat ik nu contact heb met zangers, zangeressen en muzikanten bij wie ik een heel goed gevoel heb en van wie ik overtuigd ben dat zij in staat zijn om de juiste toon te zetten tijdens een uitvaartbijeenkomst.

Een belangrijk deel van mijn leven bestaat ook al jaren uit boekbinden en het restaureren van boeken. Om die reden maak ik daarom met plezier zelf de condoleanceboeken. De creativiteit die ik daarin kwijt kan is ook toe te passen in het vak van uitvaartbegeleidster. Ook de creativiteit van anderen spreekt mij bijzonder aan. Ik ben dan ook heel blij dat ik contact heb met kunstenaars van uiteenlopende disciplines. Samen kunnen wij iets unieks toevoegen aan de beleving rondom (soms voor, tijdens en/of na) de uitvaart.

Na mijn opleiding tot uitvaartverzorgster ben ik sinds werkzaam geweest bij diverse gerenommeerde uitvaartondernemingen in de regio Breda.  Met inzet en een open blik heb ik veel geleerd. Dat zorgt ervoor dat ik een betrokken en gedegen zorg zal bieden als uitvaartverzorgster. Graag wil ik open blijven staan voor vernieuwingen en blijf ik mij verder ontwikkelen. Met liefde en vertrouwen wil ik voor u een bijzondere uitvaart vormgeven en een fijne herinnering creëren.